Honung
Honungen kommer från norra Skånes djupa skogar och den sagolika miljön i Kullabygden. Färg och smak varierar beroende av vilka växter bina besökt. Renhet och konsistens garanteras genom att vi sköter hela processen från kupa till burk i en butik nära dig. Vi har även en egen liten Gårdsbutik på Kullahalvön, skyltad från Länsväg 112.
När våra fredliga Buckfastbin förädlat blommornas nektar till honung så är det dags att skörda den. Det sker genom att bina varsamt borstas av från honungsramarna med en maskin och släpps tillbaka i kupan. Lådorna med honung körs till våra fräscha livsmedelslokaler. Där plockas ramarna ur lådorna för att avtäckas och slungas. Det innebär att de vaxlock som bina förseglat den färdiga honungen med öppnas i en knivavtäckare så att honungen kan komma ut. Sedan hamnar ramarna i slungan och ur denna rinner honungen vidare till karusellseparatorn där de små partiklarna vax från avtäckningen hamnar för sig och honungen går till klarningstanken. Efter något dygn i klarningstanken är honungen färdig för ympning och burkning. Innan dess går honungen genom en finsil som en extra säkerhet för att du som kund ska få en så ren produkt som möjligt. Tack vare lång erfarenhet, väl beprövade metoder och noggrannhet i varje moment kan vi garantera en delikat, slät och lagom fast honung i varje burk som vi levererar. Vår honung har vunnit stor uppskattning hos kunderna för både smak och konsistens.